Saturday, February 25, 2012

Petites choses qui font le bonheur.


Izgubljeno vrijeme
Pred ulazom u fabriku
radnik se odjednom zaustavi
lijepo vrijeme bijaše ga cimnulo za rukav
i kako se okrenuo
pogleda u sunce
crveno i okruglo
tek probuđeno iz neba dubokog
i namignu mu
onako srdačno
Zbilja drugar Sunce
zar ti se ne čini
ipak malo glupo
po ovakvom danu
rintati za gazdu?      
Jacques Prevert

U pauzama između ljenčarenja, uzimanja knjige u ruke i ostavljanja iste na stolu u roku od 10 minuta, traženja inpiracije za bilo šta, sjetim se napisati post. Predugo, o predugo je prošlo, kilometri i stoljeća (poeta u meni nikad ne miruje). Nisam imala volje izlaziti i ganjati ljude po ulicama, nekako sam blue ovih dana. A samoj sebi to ne želim dopuštati jer nemam zbog čega biti, živa sam, zdrava sam, imam hrane, vode i čokolade. Kud ćeš dalje, to je sreća :)

Uglavnom, shvatila sam (sad ne dolazi neko wow otkriće, odmah upozoravam) kako je ovaj svijet zatrovan tehnologijom, površnošću i ostalim idiotizmima modernog doba. Super je društvo u kojem je sreća imati 100 notifikacija na fb dnevno i nositi markiranu odjeću ne zbog same odjeće nego dokazivanja da kod tebe vrijedi ona "ima se, može se" -.-  ježim se kad skontam dokle smo došli. Nije to sreća. To je paćenje.
Eh, sad, neću da ispadnem licemjer. I ja volim i fb i 9gag i sve ostalo što vole mladi (hahaha) ali pametnije je provesti dan radeći nešto produktivno, kreativno, pa makar i učeći nego gledajući ko je šta objavio, koliko lajkova ko ima i gledajući šta je novo na hot page-u. Želim promijeniti neke stvari.  Odsad sam u potrazi za potpunom srećom. Opucala me luda pa sam sad u fazonu- mijenjaj sebe ako želiš promijeniti svijet. Uh. 

Dakle, potpuno ličan i sebičan post, ali opet, kod streetstyle blogova ne volim hladnoću kojom odišu, samo outfiti, ljudi i slike. Nema tu one toplote i osjećaja čudne povezanosti s autorom koju volim kod ostalih blogova. Zato će moj blog biti mix toplog i hladnog. I eto, za one koje žele više znati, prijevod naslova posta je: Sitnice koje donose sreću. Nisam ih htjela nabrajati jer svako ima svoje sitnice, a moje su samo moje :)






What a wonderful world.
Saby-







Thursday, February 16, 2012

Puppets dancing on thin ice.




Lights, please. Ok, now the drums. Great. And... Showtime.

Hahaha, I'm in the drama queen mood, as you've already noticed. I guess the time has come for me to make a post in English. Nothing much to say, actually. When I was just about to start blogging, I really thought I would always have something "smart" or interesting to say (type, that is). I never liked the idea of blogs being just cold websites you go to when you're bored or something like that. Every blog is supposed to be a small, wonderful world that reflects the personality and opinions of the author. It's supposed to make you wait impatiently for the next post so you could enjoy a little bit more. But we all know that :) 
Anyway, I have a lot of ideas and DIY projects dancing around in my head. But, they'll all have to wait for spring. Winter is so depressing, isn't it?

These photos were taken yesterday. After spending two hours working on a school project, my friend and I decided to go street style hunting :)


Belma. This bag is so cute.
   
Sabina. Like a Russian princess :)
Trio fantastico: Amra, Hatidža and Mirna. Any comments needed?

I' m sorry cause the picture isn't that good but I can't let go of it . This is Selma and her  wonderful coat
                                       
Jakuta. Oh, I love the coat, again.


                                                                                                                                                                    Love life and life will love you back.
Saby-                                              



Sunday, February 12, 2012

Green apple diaries.


This is the way that we love, like it' s forever..


Ove fotke su mi tako drage, ne znam ni sama zašto, jednostavno su mi prirasle srcu. Po pozadini se vide da
 nisu napravljene u skorije vrijeme :) Rado bih pisala o svemu i svačemu ali inspiracija je pobjegla  i odbija se vratiti (vjerujte mi, čim se vrati, dosadit ću svima naklapanjima i filozofiranjima).

Mirela. Volim opuštene outfite, a i patim na karirane jaknice. Ubitačna kombinacija.

Merima. Čitav outfit je obično neobičan, a torbica daje poseban  šarm


Amila. Kako sam se obradovala kad mi je rekla da je i ona blogerica. Ovaj šal je jedan od najljepših koje sam vidjela u posljednje vrijeme, jednostavno zrači nekom toplotom



Malo sam rotirala fotke, malo razgibavanja vrata valjda neće nikome škoditi :)

Do  what you like, like what you do.
Saby-


Tuesday, February 7, 2012

Sasvim običan dan.



No hard feelings za kvalitet slika. Ove su s početka sedmice (one koje tek sad stižem objaviti, iako su ostale još 2- 3 s mobitela) i eto... mogla bih sad filozofirati o dosta stvari, ali nema svrhe. Najljepše stvari su najjednostavnije. U nedorečenom ima neke mističnosti. Hahaha filozofiram. Prestajem :)

Moja draga Azra. Volim ovu kombinaciju boja .

Lejla i Elma. Kaputi :)

Azra. Zašto mi je zapala za oko? Jednostavna, neopterećena,  nekako kao zimska verzija hipija.


Merjem. Malo boje u silnom gradskom crnilu, sivilu, eventualnom smeđilu...


Đula. Slatka studentica.
Edina. Broš sam pokušala lijepo izrezati i uvećati na svaki mogući način ali ne ide. Uglavnom , the devil is in the details.


Imam veeeliki problem s ljudima u kadru. Photobombing level: Sarajevo.
Potrudit ću se poboljšati sve.


Live, love, laugh.
Saby-







Sunday, February 5, 2012

Idila.

Stanje elementarne nepogode. Trebaju nam veliki uzvičnik i veliki upitnik. Bar danas je bilo jako lijepo šetati, djeca, a i oni malo stariji, uživaju u snijegu, veliki park je okupljalište skijaša, boardera, sankaša (ako ta riječ postoji) iako mi je žao onih osoba koje su odsječene i ugrožene. Iskreno se nadam da će i njima biti bolje sljedećih dana. Sarajevo izgleda PRELIJEPO, a tek onaj osjećaj kad hodate ulicom, a ne trotoarom... I kad uđete u BBI centar da popijete čaj, a na četvrtom spratu ima mjesta. Unbelieveable. 


Eh, da ne dosađujem, par fotkica (ostala sam dužna još nekoliko starih fotki. doći će i njihovo vrijeme) :










( kad god pročitam/čujem komentare na snijeg, snjegoljupci kažu: "Nek' pada, munara mu mjera bila")




... i naravno, Sarajlije drže do svog stila čak i u ovakvim (ne)prilikama mada danas nije bio baš produktivan dan...

Selma. Torba i bunda super funkcionišu- bar meni, naravno.

Nejra. Šal mi je privukao pažnju, a i "tufnice" na jakni su preslatke


Teresa. Kaputić...

Minja. Šareno i veselo.

Nerma i Dunja. Fotka  nije najkvalitetnija, ali da ste ih vidjeli uživo, bilo bi vam jasno zašto su cool :)


 
Napravite šoljicu  finog čaja, pogledajte dobar film, uživajte.
Saby-
                              




















Saturday, February 4, 2012

HERE WE GO...



 Putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom. - Konfućije

Moj profesor likovnog ( genije) kaže da je ova filozofija previše otrcana. Da se razumijemo, jeste, ali sam sigurna da je svima bar jednom pala na pamet kad bi započinjali nešto novo.


Zovem se Sabaheta, danas sam napunila 16 godina i danas počinjem voditi ovaj blog. Živim u Sarajevu, opsjednuta sam ljubičastom bojom, volim skicirati odjeću i maštati da cu jednog dana biti velika, talentovana dizajnerica, vječito plutam između optimizma i pesimizma ( kao i svi ostali), nemam baš tone odjeće i šminke  ali fascinirana sam street style fenomenom, raznolikošću i šarenilom koje možemo vidjeti na ulicama skoro svakog grada na svijetu. 


To nas dovodi do bloga. Ta- da- da- daam. Nema se tu šta posebno reći, ja znam da i u šeher Sarajevu ima originalnih i kreativnih osoba koje ne moraju patiti za trendovima i brandovima, a opet su super obučene i izmame poglede i osmijehe na ulici. Rijetka su vrsta, ali postoje. Eh, moj zadatak će biti da ih pronađem. Potrudit ću se :) ali čim se vrijeme malo popravi. Danas je u Sarajevu proglašeno stanje elementarne nepogode...


Osim street style- om, nekad ću se pozabaviti ljepotama i dešavanjima u Sarajevu, ali i sitnicama koje mi budu na srcu i papiru.


I da, MORAM zahvaliti svima - ima ih previše- koji su, kad sam im rekla da ću napraviti blog, rekli: " Ima da mi daš link.I fotkaš me, naravno." Pa eto, hvala vam. Iz dubine moje plitke duše :)


( Nadam se da niko neće zamjeriti na kvaliteti fotografija. I na tome ću poraditi.)


Ove su s početka sedmice. Ta divna vremena kad nam je najveći problem bio što ćemo uprljati čizme...






Andrea. Jednostavna i chic. Za njom sam trčala, ali sam ju na kraju ipak uspjela fotkati. Vrijedilo je :D





Lil(l)y. Po njenom naglasku bih rekla da je Australka, ali ne smijem garantovati. Taako mi se sviđa zaigranost uzoraka, a cipelice su tako zanimljive- ova mala bijela pjegica je ustvari konj.





Ninela. Iako mnogi bježe od leopard ili bilo kakvog životinjskog uzorka, ova bundica je dovoljno primjetna ali i  dovoljno prikladna za šetnju gradom.


Uživajte u snijegu i zimskoj idili. Zanemarite  elementarnu nepogodu, ofc.
Saby-

Njima sam interesantna: